Kar Yükü Hesabı (Bayram Hediyesi)

“Kar Yükü Hesabı” kursunun özellikle çelik yapılarla uğraşan tüm inşaat mühendisleri için faydalı olacağını düşünüyorum. Aşağıdaki linke tıklayan ilk on kişi kursa ücretsiz olarak kayıt olabilecek.

Üniversite mezunu gençlerimizin okudukları alanda iş bulamaması, mühendis veya mimar olarak mezun olanların asgari ücretle (ve hatta altında) istihdam edilmesi, inşaat sektörünün genel kalitesinin bir türlü üst seviyelere çıkamaması gibi çok temel problemlerimiz var. İnşaat mühendisliği öğrencilerinden eğitimin kalitesizliğini, üniversitedeki öğretim görevlilerinden kapasite üstünde öğrenci almak zorunda bırakıldıklarını ve maddi yetersizlikleri, işverenlerlerden istedikleri gibi çalışan bulamadıklarını duyuyorum. Sektördeki herkes dertli anlayacağınız. Bireysel çabalarla gidişatı değiştirmek isteyenler de var ancak yeterli gelmiyor maalesef.

Bendeniz de bu aralar iyice uzak kaldım inşaat mühendislerinin dertlerinden. Bugüne kadar elimden geldiğince hep teknik bilgi anlamında destek olmaya çalıştım meslektaşlarıma. Özellikle de öğrenci ve yeni mezunlarla iletişim halindeydim. Teknik bilgi, çoğunlukla en az ihtiyaç duyulan oldu hep. İşin niyesini nasılını öğrenmekten ziyade program kullanmaya öncelik veriyor herkes. Ben doğru bildiğim yoldan sapmamaya, yazılım kullanmayı öğretmektense işin teorisini öğretmeye devam ediyorum. Gelen eğitim isteklerini de bu düşünceme göre şekillendirmeye çabalıyorum.

Bu düşünceyle 2019 yılında yayına aldığım Udemy kursuna şimdiye kadar 175 öğrenci kayıt olmuş. Gönül ister ki yarım kalan Rüzgar Yükleri kursunu da tamamlayayım ancak bir türlü vakit yaratamadım onun için. En kısa zamanda diye temenni edeyim yine.

Aşağıdaki linke tıklayan ilk 10 kişi “Kar Yükü Hesabı” kursuna ücretsiz olarak sahip olabilecek. Umarım gerçekten öğrenmek isteyen kişilere ulaşabilir bu link.

Kar Yükü Hesabı: Hediye Kurs için Tıklayınız

Unutmayın Proje 81’in e-posta listesine üye olarak da hediye kurs kazanabilirsiniz.