Nasıl iş bulabilirim? – Soru & Cevap 10

Soru

Merhaba, ben yeni mezunum, piyasa çok kötü olduğu için iş bulamıyorum, bana öneriniz ne olur acaba?

Cevap

Selamlar,

Öncelikle moralini bozma, piyasa bu aralar çok kötü ama her zaman iniş çıkışlar oldu, elbette düzelecek ama ne kadar sürer bilemiyorum. Bu sefer biraz sert geçiyor, 1-2 yıl daha uzayabilir.

Bu süreçte ücret kaygısı olmadan mümkünse bir iş yerine gelip gitmeye çalışabilirsin. Yapı denetim firmaları uzun süre çalışmak için çok uygun olmayabilir ama başlamak için ideal bence. Şantiye veya ofis çok ayırt etme çünkü hayatının geri kalanında hangisinde yoğunlaşmak istersen iste diğerinde elde edeceğin tecrübe çok işine yarayacaktır.

Program öğrenmek kolaydır ben pek önemsemem kullanabilmeyi aslolan statik, yapı statiği, mukavemet ve yapı dinamiği bilgisidir benim için, bu konuların teorisine çalışabilirsin. Programların bu hesapları nasıl yaptığına (örneğin betonarme kiriş hesabında donatıyı hesaplarken nasıl kabuller yaptığına) kafa yorabilirsin. Çelik, güçlendirme ve ahşap gibi biraz daha ayrılan konularda eğitimlere katılabilirsin. Geoteknik, kıyı liman ve benzeri gibi konularda yüksek lisans yapıp rotanın yönünü tamamen değiştirebilirsin. Bu gibi alanlar yurt dışında biraz daha değerli olabiliyor, yurt dışı imkanlarını zorlayabilirsin.

Özellikle sormak istediğin bir konu varsa yardımcı olmaya çalışırım bilgim dahilinde, böyle çok genel bir cevap oldu ister istemez, iyilikler dilerim.