Sunduğumuz Hizmetler

09 Nisan 2016

Proje 81, 2012 yılında kurulmuş, sürekli fark yaratma çabasında olan ve giderek büyüyen bir firmadır. Yapı tasarımı üzerinde uzmanlaşmış kişi ve kurumlarla çeşitli iş ortaklıkları sayesinde müşterilerine en iyi çözümü sunarak işin tüm aşamalarında en doğru danışmanlık hizmetini vermeyi kendisine amaç edinmiştir.

Tasarım

Tasarım denildiğinde akla sadece mimari proje gelse de aslında yapının güvenliği statik tasarıma bağlıdır ve unutulmamalıdır ki tasarımı bilgisayar değil mimar ve mühendisler yapmaktadır.​Firma, betonarme yapılar haricinde çelik, ahşap ve yığma yapılar ile mevcut yapıların incelenmesi ve deprem dayanımının belirlenmesi konularında uzman mimar ve mühendislerle çalışmaktadır.

Çelik Yapılar

Ülkemizde çelik yapılara gerekli önem verilmemektedir. Betonarme ve prefabrik yapılara göre daha yüksek maliyete sahip çelik taşıyıcı sistem çoğunlukla sanayi yapılarında ve yüksek katlı binalarda tercih edilmektedir.
Firma bünyesinde çelik taşıyıcı sistemin kullanılması planlanan tüm asıl ve yardımcı yapılar projelendirilmektedir.

Betonarme Yapılar

Ülkemizde en yaygın olarak kullanılan taşıyıcı sistem olan betonarme yapıların projelendirilmesi paket programlar sayesinde kısa sürede yapılmaktadır. Proje 81 mevcut betonarme yapıların deprem dayanımının belirlenmesi ve gerekli görülmesi durumunda güçlendirme projesinin hazırlanması konularında uzman bir kadroya sahiptir.

Güneş Enerji Santralleri

Güneş Enerji Santralleri (GES) ülkemizde yeni yeni canlanan bir sektör. Gerekli mevzuatların yayınlanarak yatırımların önü açıldığı için ilgilenenler de artmakta. Her ne kadar bürokrasi çok ağır olsa da ülkemizde de güneş tarlalarının olduğunu görmek oldukça güzel bir gelişme.

Proje 81 olarak panellerin taşınması için en uygun taşıyıcı sistemin oluşturulması konusunda hizmet vermekteyiz.

İskele Hesabı

Proje 81 bünyesinde çelik bileşenlerden oluşan dış cephe iskeleleri TS EN 12810 ve TS EN 12811’e göre SAP2000 v17 programı ile Eurocode 3’e uygun olarak çözülmekte ve AutoCAD ile plan ve tüm cephelerin detaylı çizimi yapılmaktadır. 24m yüksekliğe kadar olan iskele için tip çözüm yapılmış olduğundan hızlı bir şekilde çizim aşamasına geçilmektedir. 24m üzerindeki iskeleler için ise yapıya ve ihtiyaca özel hesap yapılarak çizimler hazırlanmaktadır.

İnşaat

Müşterilerine en iyi hizmeti vermeyi amaç edinmiş firmamızda öncelik her ne kadar tasarım ve proje işlerinde olsa da dilendiği takdirde uygulama desteği de verilmektedir. Firmamız yapının sıfırdan inşa edilmesi için müteahhitlik hizmetlerinin yanında ilave yapı yapılması veya bina içi tadilatlarda uzman kadroyla en kısa zamanda, sorunsuz imalat yapabilme kapasitesine sahiptir.

Takip ve danışmanlık

Malzeme ve işçilik ücretlerinin karşılanması halinde yapılacak inşaat işleri için uygun kadro bulunması ve iş takibi yapılmaktadır.

Öncelikle iş tanımı çok iyi yapılarak, her iki tarafın da haklarını koruyan kapsamlı bir sözleşme imzalanmaktadır. Sözleşmede kimin, neyi, nasıl, hangi malzemelerle ve en önemlisi ne zaman yapacağı açık bir şekilde belirtilmektedir.

İmalatın nasıl yapılması gerektiği hakkında gerekli bilgilendirme yapılmaktadır.

Yapılacak işlerin listesi

Yapılmak istenen işe bağlı olarak aşağıdaki hizmetler sorunsuz ve hızlı bir şekilde sağlanacaktır.​

  • Betonarme İnşaat(Kalıp, demir işçiliği, beton dökümü, sıva, şap)
  • Duvar işçiliği (Tuğla örülmesi, iç-dış sıva, alçıpan bölme)
  • Boya, alçı işleri (İç-dış boya, kartonpiyer, duvar kağıdı vb.)
  • ​Su ve ısı yalıtım işleri
  • Çatı işleri (Uygun taşıyıcı sistem ile kapatılması)
  • Kırım işleri (Duvar, döşeme kaldırma, moloz taşınması)